klumpigabina -

Bebis

fakta för gravida :)

Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger din bebis bara cirka 70 gram. Den är nu knappt 10 centimeter lång i sitthöjd. Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.

Mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera.

Kärlek

Jag älskar jimmy smedberg mer än allt annat på jorden han är den viktigaste personen i mitt liv jag skulle inte klara mig utan honom för vet redan hur det känns och vill hälst aldrig känna den känslan igen.
Min kärlek till dig kommer aldrig att ändras!


Jag älskar dig det har jag alltid gjort!


Jag kan nog förlåta men jag kommer aldrig att glömma:(

Skolkarna

Nu sitter rjag här med sandra och försöker hitta till vår lektion men vi har börjat gett upp för det finns ju hundra miljoner salar i den här skolan:)
så nu ska vi nog gå ner på stan och äta nått:)

lite om min bebis:)
man kan känna när den bebisen rör sig snabbt och sparkar:)
och pue blev jätte glad och gick och sa till hans mamma som inte blev fullt lika glad haha men men kul att han tycker det iallafall:)
började typ grina av glädje första gången jag kände den röra sig:)

Bebis

I dag så har jag vart med olivia och haft lite myspys, hon kom i tisdags för att vi skulle ta bort mormors hund donna och nu har hon stannat här nåra dagar oc bara tagit det lungt med mi och bebisen:)
Det första hon sa när hon kom innanför dörren var -gud va tjock du är haha:)
V bor hoss mormor nu ett tag eftersom hon inte mår så bra för det känns ju så tomt i lägenheten utan donna.

Olivia och jag åkte och hämtade pue i går och det var jätte kul för han fick sig en riäl utskällningav henne villket jg tyckte var jäte bra så att han verkligen förstår tt man inte kan bete sig så som han gjorde bara för att han blev rädd.


Bebis:)

Gravidas hjärtljud kan nu i vecka 14 höras med en ultraljudsdetektor. Hjärtat slår mycket snabbt, dubbelt så snabbt som hos en vuxen människa. Armar och ben kan böja sig. Fingrarna kan sluta sig till en knytnäve och det kan suga på tummen.

Barnet börjar så smått att "torrträna" på att dra in andan.
Fostret har nu smaksinne. Det reagerar på olika smaker i fostervattnet genom att dricka mer eller mindre av det.

Din mage börjar ta form, så att omvärlden ser att du är gravid. Antagligen kommer din mage att bli mer än dubbelt så stor innan det är dags att föda.

Denna period av graviditeten mår många mycket bra, är energiska och i god form. Kanske har du fått en mörk sträng från naveln och ner? Den försvinner en tid efter att du har fött.

Du har säkert lagt märke till att dina bröst nu är tunga. Dina bröst förbereder sig på att producera modersmjölk. Mjölkkörtlar och mjölkgångar blir större i bröstet. Bröstvårtan blir större och mörkare. Du får några små knutor (Montgomerys knutor) på bröstvårtan. HPL heter hormonet som påverkar brösten.

Vissa gravida tar i vecka 14-16 ett fostervattensprov eller moderkaksprov. Detta görs vid de stora regionala sjukhusen.

Fostrets längd: 12,5 cm. Hel längd, hjässa till fot.

 

 


UL

I dag så har det varit en kort dag i skolan för när jag kom dit så hade vi ingen lektion fören vid ett och då skulle jag till sjukhuset så jag och sandra bestämde oss för att äta lite pizza och hitta nånstans att kissa för bebisen sparkade så jag höll på att kissa på mig:)
Vid ett så fick jag träffa en läkare som skulle visa om min bebis var frisk eller inte men det var den för den splattrade och sparkade för fullt så det inte änns gck att få en bra bild och den hade två ben och två armar och hade fullt upp att suga på sin söta lilla tumme:)


kollar på barnvagn och funderar på att köpa en icandy eller den där nya som skulle vara jätte bra men vi får se:)



Kräfta

I dag så har jag åkt och hälsat på min kära farfar som precis har opererat sig för han har magcancer och det var jätte trevligt för vi fikade och pratade om allt:)
Sen åkte jag och pappa och la i massa kräft burar mårdsjön och vi ska dit och ta upp dom vid 4 i morgon bitti:)
Och jag och pue pratade om att det heter fiska kräfter men kräfter är ju inga fiskar så då kan man ju inte fiska dom så då kom jag på ett nytt ord och det är kräfta för mn kräftar ju kräftor och fiskar fisk haha:)

Bebis

Din bebis väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! Mer skall dock komma; fram till vecka 24 kommer din bebis att gå igenom en riktig växtspurt.

 

Moderkakan förser nu fostret med det mesta av de näringsämnen och syre som fostret behöver genom navelsträngen. Moderkakan är också utvecklad och redo att ta över hormonproduktionen från dina äggstockar. Moderkakan kommer att producera progestoron och estirol, två hormoner som är nödvändiga för graviditeten

Vävnaden som ska bli bebisens skelett gundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas.

Du

Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar.

Du har antagligen gått upp i vikt och din midja har ökat i omfång. Kläder som tidigare passade sitter nu tight och känns obehagliga.


Promenix med Elina

Här kommer lite bilder från en promenad med kära elina :)
Jag i hallen :)
Elina när hon grillar
EN vacker bild på mig...
På väg till torpet
....
Fötter :)
Fötter :)
Elina :D
Torpet :)
ankor

Mvc

I går satt jag och Elina och kollade på prinsessan och grodan och den var jätte gullig och bra , och det fick mig att tänk kommer jag få min groda och min prins eller har jag honom redan?
Mitt liv kan inte vara mer komplicerat just nu, jag är Gravid, killen jag älskar lämnade mig men kom tillbaka två veckor senare och sa att han älskar mig och vill leva sitt liv med mig och att utan mig så dör han... jag vet inte alls vad jag ska göra...
jag vill ju försöka fixa allt för både barnet och för mig för jag älskar verkligen honom så jävla mycket:(
Men jag måste tänka på vad han har gjort och att han inte hanterade allt bra alls.
Ska till Mvc och kolla om bebisen mår bra på måndag så att den inte har nån sjukdom som kan finnas i släkten, så jag hoppas att allt är bra med min lilla älskling:)
I MAGEN:

Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 4.4 till 6.1 cm från huvud till rumpa, ungefär motsvarande en stor lime! De tre kommande veckorna kommer längden att fördubblas. Huvudet är fortfarande oproportionerligt stort och utgör nästan halva fostrets längd.

Du närmar dig nu slutet av den första trimestern och din livmoder är nu så stor att den tar upp den största delen av ditt bäcken och kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken.

Det är ännu för tidigt att känna fostrets rörelser; vanligtvis är det gaser eller en felaktigt daterad graviditet.

Du kanske också märker förändringar i tillväxten hos ditt hår och dina naglar. Vissa upplever ökad hårväxt medan den minskar hos andra.

Du bränner kalorier snabbare nu än vad du gjorde innan du blev gravid, och på grund av den ökade mängden blod och ökad blodcirkulation så känner du dig varmare än vanligt.

BebiseN

Vecka 11 är den sista veckan innan din bebis lämnar embryostadiet och blir ett foster. Bebisens naglar bildas den här veckan, och de yttre könsorganen börjar att anläggas för att bli färdiga om tre veckor.

Antalet blodkärl i moderkakan ökar drastiskt för att kunna försörja bebisen med näring och syre som behövs för den fortsatta utvecklingen. Innuti bebisen uvecklas de intre organen och matsmältningssystemet.

Som en förberedelse för amningen kan din bebis redan svälja. Den kan också kissa ut det fostervatten som den sväljer. Fostervattnet förnyas kontinuerligt. Den lilla sparkar och rör sig, men är alldeles för liten ännu för att du ska kunna känna det.

Alla viktiga organ har anlagts vid det här laget och fungerar till största delen som de färdigutvecklade organen, men de behöver fortfarande öka i effektivitet och storlek.


Onsdag

I går så kom sandra och engla till mig Och åt lite lunch på Subway och pratade massa skit :)
Och sen ringde Tessan och sa att hon hade kommit tillbaka från turkland och att hon ville se hur stor mage jah fått så då gick vi på en lång promenix runt rimbo och pratade om hur hon haft och massor :)
Bebisen har fått naglar och lite hår nu:D

Sköldpadds jakt

Har inte mått så jätte bra på sista tiden så jag har sovit hos Elina hela tiden för att slippa tänka på allt och för att slippa sova i min säng.
I förrgår så rymde Elinas sköldpadda så vi har gått omkring i hela rimbo men fortfarande inte hittat Blixten.
Men vi tror att han är på väg till sandbanken för att sköldpaddor dras till vatten. så om nån ser en sköldpadda där så är det våran.
Nu sitter jag och kollar på prinsessan och grodan för kunde inte somna om efter pue ringde och väckte mig, men ska göra lite varma mackor nu så ha det så bra puss och hej leverpastej.

RSS 2.0