klumpigabina -

APU

Nu har mina lärare och mentor bestämt att det blir bäst för mig att vara ute på apu hela tiden för då får jag hela lärlingsprogramet gjort och det känns jätte bra :) men det tråkiga är ju att jag inte kommer gå i skolan men sandra och kommer inte träffa henne lika mycket men jag får väll se till att åka in till norrtälje så mycket som möjligt så vi kan träffas ändå:)


Slutat

Nu sitter jag här med Sandra och vi har redan slutat för i dag men stannar kvar en stund iallafall.
Har mått så jävla illa i dag satt och fick massa kvällningar på bussen ursch för att må illa:) men jag fick i allafall i mig en bra frukost till bebben:) men ska äta lunch nu puss hej

Gamla minnen

Tagit för hundra år sen:)


<3

En gammal bild från i vintras tror jag:)


vecka 18

Barnet:

Öronen är på plats

Musklerna i ansiktet har utvecklats tillräckligt för att barnet ska kunna göra massor med miner, så det kan se ut som om det kikar på dig. Det är inte medvetet. Än.

Barnet fortsätter att växa och utvecklas, men nu saktar tillväxttakten ned lite.

Barnets öron sticker nu ut från huvudet och har nått sitt slutgiltiga läge. Ögonen har flyttats fram i ansiktet. Ögonen har ögonbryn och tecken på ögonfransar. Näthinnorna reagerar på ljus, fast ögonlocken är fortfarande stängda.

Mamman:

Dags för ultraljud

Nu har du chansen att bekanta dig ännu mer med ditt barn. Runt vecka 18 till 20 erbjuds du en ultraljudsundersökning.
För många är det en fantastisk upplevelse att se sitt barn med egna ögon, kanske för första gången. För pappan eller partnern som inte är gravid är det här vanligtvis första gången han eller hon verkligen, verkligen kan förstå att det är ett barn på väg. Helt plötsligt blir allt så verkligt där i ultraljudsrummet. Verkligen verkligt.
Eftersom ultraljud är ett slags fosterdiagnostik är det naturligtvis helt frivilligt.


...

Vet inte riktigt vad jag ska tro.
pue och jag har bråkat hur mycket som helst på sista tiden och han beter sig jätte konstigt är fan skit rädd att han ska dra. men jag tror ändå inte det för det verkar verkligen om han vill ha sin lilla familj och blev förväntansfull när jag sa att jag snart har gått halvägs i graviditeten och lite nervös blev han nog med.
och jag har skit ont i ena sidan för barnet ligger på sama sida hela tiden och ligger där och trycker,
Vill bara på ultraljud nu och kolla så allt står rätt till där inne i magen och desutom vill jag kolla vilket kön det är så att man vet och kan börja köpa lite grejor.

Torsdag

I dag har ja haft sovmorgon skit skönt att kunna sova tills man själv vaknar utav sig själv.
Börjar inte fören vid 3 och jobbar till 9 och det har jag inte gjort förut så vi får väll se hur det går vet ju inte deras rutiner på kvällarna utan bara på morgonen och på dagen men det går nog bra:)

i morgon är jag i vecka 18 och då är det bara en vecka kvar tills vi ska till danderyd och göra UL och kolla så bebben mår bra.
Han/hon har iallafall ett friskt hjärta för det lyssnade vi på i tisdags hos barnmorskan,
visste inte att hjärtat gick så fort på små bebisar inne i magen gick ju nästan dubbelt så fort som mitt:)

Vecka 17

Bebisen

Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.

 

Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.

Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.

Du

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.

Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.


Träd

I går så kom pue och hämtade mig efter skolan och sa att han skulle ta mig någonstans där jag alltid velat vara så han körde mig till rimbo satt på mig en ögonbindel stannade en gång och gjorde nått och sen körde han vidare,
Han körde ganska länge och efter ett tag stannade han tog ut mig ur bilen och började gå på typ en åker trodde jag och det spö regnade samtidigt så Jag var jätte blöt,
han stannade tog av mig ögonbindeln och pussade mig och då såg jag att jag var under trädet som jag velat vart under ända sedan jag var litenoch jag har alltid sagt att jag har velat blivit kysst och att gifta mig där under av den jag älskar men att gifta oss det får vi nog vänta med lite haha.
Men nu har jag iallafall blivit kysst och fått blommor under det trädet av personen jag älskar mest av allt,
Det var så mysigt och romantiskt av honom att åka havvägs till stockholm för att stå under ett träd och säga att han älskar migoch kyssa mig:)

Jag älskar Jimmy Smedberg<3


BebbeN

Gravid vecka 16

Barnet
Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga.
Barnmorskan kan höra hjärtljud med hjälp av en slags ljudförstärkare som kallas dopthone.

Mamma
En del börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd. Vill du gå en förberedelsekurs inför förlossningen, är det dags att anmäla sig nu.

babykläder

 
hittade dom här ekologiska bodysarna på ellos för bara 129:- för två:)



Hittade den här på ellos också och den kostar bara 179:-

mer body`s på ellos för 119:-


Bild på magen

här är bilder från vecka 15:)

man blir så hårig på magen haha:)


Sjuk

I dag är jag hemma för har så ont i mitt högra öra så gick och kollade det och då visade det sg att jag ar öron infektion oh sen kollade jag om jag hade urinvägsinfektion och det hade jag med så nu sitter jag här och är allmänt sjuk bara...




Bilder på skötbordet och sängen:)


Här är skötbordet.


och sängen ser ungefär ut så här men är lite finare med dekorationer typ:)

 

 


Spjälsäng och skötbord

Mammas kompis lynett har en vän som heter tommy och han har sagt till mamma att han har ett skörbord och en spjälsäng som aldrig har använts för han var tillsammans med en tjej som hade ett spädbarn och då köpte han massa för att ha hos honom men dom gjorde slut innan bebisen hann använda det och nu säger han att vi kan få köpa det eller till och med kanske få det och det skulle ju vara skit bra för då har jag ju massa pengar till och köpa en riktigt fin barn vagn:)
Åkte och kollade på spjälsängen och skötbordet häromdan och dom var verkligen jätte fina och i ek så det blir jätte bra för lilla bebben.

Pue och jag kom på att vi ska kalla barnet för bullen tills vi vet vad det är för kön för barnet är ju min bulle i ugnen haha:)
puss och hej leverpastej

BebbeN

Din bebis

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-12 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn. Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna. Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.



Bio med Pue

I torsdags så dök älslingen upp och sa att jag skulle göra mig i ordning för att åka på bio:)
Var lite halvt sugen på det eftersom jag redan satt och kollade på film med Henke och Amanda men gjorde som han sa och satt mig i bilen,
vi kollade på Gown ups som var lite sådär tyckte jag men den var ju roligt men trodde den skulle vrt bättre men ville kolla på en skräckis men det fick jag inte för pue haha för då hade väll han skitit på sig:)
Det var jätte mysigt av honom tykte jag, hoppas han bjuder mig fler gånger.



PS: Grattis till sandra som har tagit körkortet :D

Massa bilder på nära och kära 2010


Jag hos Sandra:)

På bussen till skolan från Sandra.

Jag och Sandra<3

Kusn vitamin:)

<3

Ulf:)



Min kära man:)<3<3

Mamma i mitten och mostrar på sidorna

jadå.. jag och Oscar<3

mamma jag moster sofie

Helt slut efter en dag i solen:)

Amanda på väg från barnens ö:) sötnos min kära lilla syster är<3

Pue och jag på Båten<3

Bild på magen

Här är en bild på magen från vecka 12



Är mycket tjockare nu men har ingen bild på magen nu i vecka 14-15:)

RSS 2.0