klumpigabina -

Flytta

Flyttar snart till min lägenhet :)

Ska ta massa kort på flytten så ni får se:)

vecka 35

I dag går jag in i vecka 35:)


Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

Förlossningen börjar närma sig

Bloggtrafik

Gå in här för att få mer trafik i din blogg:)

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=sceeh

pytte hand

Kände precis bebisens hand tryckas upp och man kunde känna att han rörde på tummen pue blev helt till sig första gången vi kände handen:) den är ju så himla liten och att man kände tumen tyckte jag var jätte gulligt:)

Åå min söta rara lilla älskling gud vad jag älskar dig<3


Tagen från google bara så ni vet :)

I dag och igår

I dag så har jag vart på möte med ung på väg och berättat lite om min lägenhet och så och efter det så åkte jag och åt på donken med Sandra och jag var så himlatörstig hela tiden tror att jag drack typ 7 glas vatten eller nått och kissade typ tre gånger haha, efter vi sutit där en stund så åkte i hem till henne och satt där och pratade och hade oss och sen så tog jag bussen hem så nu sitter ja här och tråkar och hoppas på att älsklingen ringer snart :)

I går så var det fullt hus här när hela släkten kom men det var jätte mysigt, vi åt tacos och efterrätten var min goda kladdkaka :)
Pue kom vid 7 typ och han och elina kommer inte så bra överens så det blev lite dålg stämning men hon har rätt att vara arg så för mig gör det inte så mycket :)
Pue spelade lite pil med jocke så då blev stämningen mycket bättre tyckte jag )

Och det är så kul för varje gång amanda fyller år så säger folk när dom ska gå att vi syns nästa vecka eftersom jag fyller år på precis samma dag fast veckan efter :)

jaja nu ar jag inte så mycket mer att säga tror jag får väll skriva in det sen isånnafall.
pusshejleverpastej// mammsen

Grattis Amanda

I dag så fyller min kära syster 17 år många grattis till henne <3
Men ska gå iväg och baka nu berättar i morn om hur dagen gick :)

Mage i vecka 33





Har fortfarande inga bristningar som tur är :) och ingen navel har jag längre heller:)

Pue

Jag älskar och saknar min älskling jätte mycket <3

Seg måndag

I dag har jag verkligen inte gjort nånting känns det som har bara suttit hemma och vart med amanda hela dagen
Vi kollade på avatar och gjorde ägg mackor med sallad och tomater och bacon på mmm mums vad gott det var:)
Sen fixade vi hennea mobil så att det går att ringa henne för den senaste månaden har nte det gått man har bara kommit till telefonsvar direkt som säger att hon är upptagen typ men vi uppdaterade på datan och sen så gick det:)
Och om en stund ska jag följa med Tessan till jobbet så jag har nått att göra för här kan man ju inte liggahela kvällen:)

pusshej leverpastej// pues bina


IKEA

I dag så har jag vart i uppsala och handlat saker till min lägenhet för jag har fått en lägenhet för er som inte vet det.
Jag handlade tallrikar och bestick och glas:) och jag handlade stekpanna och fyra kastrulleri olika storlekar jag handlade disk ställ och köksredskap som visp och osthyvel och massa annat ja köpte ett bord ett litet fyrkantit som ja ska ha brevid soffan:) sen köpte jag en fin skål och en fin tillbringare sen kommer jag inte i håg så mycket mer men det var väll nästan allt tror jag.

Kärlek

Har vart med min älskling i ungefär ett år nu:) lite mer för vi började träffas igen den 4 januari. men vi blev inte tillsammans fören den 4 februari så vi får väll fira då:)

Mitt längsta förhållande hittills.<3


Taget i mars förra året!<3

Vecka 33

Har inte haft så mycket tid till att blogga på sistonde men men är iallafall i vecka 33 nu:)

fakta:

Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.


RSS 2.0