klumpigabina -

Fredag

Har vart i skara den här veckan med lite säkt och vänner och det var jätte kul men fick inte åka mycket alls så jag låg mest och solade och åt massa mat :)
Vi sov 8 personer i en husbil så ni kan ju tänka er hur det kändes att vakna på morgonen och må illa när man sov i en säng med tre andra personer. Och sen har jag kommit på att det ändåär massa killar som vill ha mig fast jag är gravid så det kommer bli lätt att hitta någon sen när jag vill det ch kommit över pue.

Börjar känna mig gravid nu för mage är otroligt stor för att vara i vecka 10 och på mödravårdskliniken sger dom att bebisen är lika stor som i vecka 12 och det har nog med att göra att pappa pue är så stor men jag hopas på att den stannar och inte växr och blir jättestor för jag är ju så liten så ag vet inte riktigt hur det ska gå till haha man får ju hoppas på det bästa.// Mamma Sabina
  

Vecka 10

Hade film kväll med lilla Emelie i går med massa popkorn och aromat och en stinkande blöt hund;)
Och i dag blir det fika hos små kusinerna och middag med micke och danne.


Bebis

Embryot har nu blivit 3 till 4 centimeter långt, väger ungefär 5 gram och har storleken av ett plommon. Organen är nu anlagda, men de fungerar inte riktigt än. Ditt embryo kan med sitt kroppsspråk visa med sparkar och att vrida på sig när den inte tycker om att bli puttad på. Den kan röra på huvudet, ben och armar.


Lördag

I dag så har det varit piss väder så jag fick för mig att gå och hälsa på min pappa och det var jätte mysigt och efter det så ringde Elina och ville ha en filmkväll efter hon hade slutat jobba så nu ska jag snart gå och möta henne.



Bebis

Embryot är mellan 2 och 3 centimeter långt och är stor som en jordgubbe. Fram till den här veckan har din bebis fått sin näring från gulsäcken och den framväxande moderkakan. Moderkakan tar nu över mer och gulsäcken börjar försvinna.

Ända tills nu har ditt embryo haft en liten svans, men försvinner nu och blir en svanskota. Embryot kan öppna och stänga munnen, rör sig hela tiden och ser nu ut som en liten människa.

Fosterhjärtat utvecklas färdigt under denna och nästa vecka. Det är även nu som fostrets könsorgan bestäms.


Onsdag


I dag vaknade jag vid 7 på morgonen av att hunden väckte mig och behövde gå ut.
Nu sitter jag här med min lille syster och kollar på black beauty haha medans amanda lägger ett 400 bitars pussel haha.
Väntar på att sandra ska höra av sig så vi kan hitta på något kul idag orkar inte sitta inne när det är så fint väder.

I magen:

Fingrar och tår börjar att synas. Armarna blir längre och kan röra sig vid armbågen. Benen kan röra sig vid vristen. Ansiktet fortsätter att utvecklas. Näsan, överläppen och ögonlocken bildas. Hjärtkonstruktionen är utvecklad och blod börjar cirkulera i ett primitivt blodomlopp. Matsmältningssystemet fortsätter att utvecklas - speciellt tarmarna. Knopparna som kommer att bilda barnets könsorgan är synliga men de har inte utvecklats till manliga eller kvinnliga könsorgan än. Bröstkorgen växer och sträcker ut embryot. På framsidan av ryggmärgen börjar kotorna att utvecklas och från dem växer benbågar bakåt som omsluter och skyddar den ömtåliga ryggmärgen.


Bebisen

Hej mitt namn är sabina och jag är 18 år och är gravid :)
Pappan till barnet lämnade mig för inte så jätte länge sen för han inte kunde klara av situationen.
Så nu är jag själv och kommer att få klara det här helt själv med bara lite hjälp ifrån pappan.
Jag är i vecka 7 plus fyra dagar och mitt barn är bara lika liten som ett krusbär typ ,den har ett litet hjärta som slår för fullt
och den ser ut som en litet mini bebis.
och det är mitt och min bebis liv den här bloggen kommer handla om.:)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0