klumpigabina -

vecka 27

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

 

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas


Måndag

Nu sitter jag i skolan vid datan och väntar på att sandra ska sluta så jag kan få i mig lite mat innan mitt möte som jag ska ha med ung på väg.

Har inte kunnat uppdatera så mycket för att min data där hemma har fått ett virus så jag kan inte använda den, men ska försöka skriva så fort jag kan:)

Är i vecka 27 nu och har vart det i tre dagar typ bara så ni vet:)

Mvc

Var på mvc i går och lyssnad på bebisens hjärta och tog blod prov och mätte magen:)
Bebisen blev jätte arg och sparkade åt alla håll och kanter när vi skulle lyssna på hjärtat, är ju inte kul när nån håller på et störa när man vilar haha.
Hjärtat slog normalt 141 slag i miuten tror jag att det var:)
Jag vägde 51kg och har gått upp cirka 10kg.

Vecka 26

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

 

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

 

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

 

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

 

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.


Egna funderingar/tankar:

Känner min bebis varje dag nu nästan varje timme, det är jätte mysigt och skönt att veta att den lever:)
och det känns helt underbart att veta att min bebis snart är här<3

Fredag

I dag har jag och pue haft sovmorgon:) fast jag vaknade vid halv 9 av att barnet sparkade så å kunde jag inte somna om så jag började störa pue och hoppa lite på honom så han också skulle vakna:)
Så vi gick upp och åt frukost och sen kollade i lite på smallville men pue skulle åka och hämta öl så jag följde med honom, och u sitter jag här medans pue kollar på tv<3
Puss hejleverpastej// Bna pina

År 08

Olivia fyller 17 haha<3
Danne
jag osminkad :)
Elina på ålandsbåten:)
min kära syste och jag
Grönan
Grönan
Pues hjärta:)
Pue och jag <3
Närbild:)
Mulle äsklingen<3
Jag och linnea :)
Vicktoria :)
Jah och vickan:)
Jag och kusn vitamin<3
jag i början på året
i slutet på året hah:)
nej men jag är u inte alls liten:)
Haha jag och emelie<3
olivia<3
Micke och jag:)
Ser ni villken skillnad det är på mig nu och då?
Thailand<3

Just the way you are


Kommentarer

Hallå kan ni kommentera mer eller ? :)
Det är massa som kollar på min blogg men nästan inga kommentarer så kan ni vara snälla och komentera lite mer:)
Puss hej levepastej:)<3

Onsdag

I går så åkte jag till skolan en stund med sandra och sen å åkte vi hem till henne för att väcka nicklas och hämta pengar typ sen tog vi bussen till station och åt på tullen och sandra åt som vanligt sin laxmacka och jag tog bakpotatis och skagenröra mm vad gott det var:) Sen gick vi på stan och kollade på massa bebis kläder och jag köpte hängselbyxor och strumpor och tre bodysar:) på bussen he sen så började en föredetta knarkare att prata om massa ungdomar och knark och vådtäckt typ.. skit läskig gubbe och sen sa han också att det var en kille i magen.. utan att veta igentligen så det var lite skumt.
Dom två bodysarna och
Bara den med mum på :)

Bebben i magen

Se barnet växa i magen!
www.babyvarlden.se
Se barnet växa i magen med denna animation

15 veckor kvar

Tänk att de bara är 15 veckor kvart tills min lilla prins kommer att ligga i min famn åå jag vill bara att det ska vara februari och att min älskling kommer närsom helst.. kan inte tiden gå lite fortare??

Spark spark

Fick lite sparkar med på film som jag ska lägga in här men vet nte hur man gör så sandra får hjälpa som vanligt:)

Sjuk

I morse så märkte jag att jag hade urnvägsinfekton för jag kunde knappt kissa för att det gjorde så ont så nu ligger jag i sängen och har ont i ryggen och i magen...

Vecka 25 <3

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

 

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

 

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

 

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

 

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

 

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar


Barnvagn

Jag har bestämt mig för att köpa en brio sing :) så nu gäller det att hitta en billig på blocket :)
Vill nog ha en svart :)

Jag ser det snöar :)

åå vad jag älskar snö fast det hade ju vart bättre ifall det var varmt och mysigt så man slipper frysa ihjäl:)

Alla magbilder

Vecka 12  eller 14 kommer inte riktigt ihåg:)
vecka 15
Bebis vecka 19:)
Vecka 20
Magen uppifrån i vecka 21:)
Fel håll men kunde inte ändra så det får va så:)
Magen vecka 22
Magen när jag ligger ner i vecka 23:)
Mage när jag står upp  vecka 23:)
Mage nu i vecka 24:)<3

Ullared

Kom hem från ullared i lördags bara så alla vet.
Det var jätte trevligt och jag handlade nästan allt jag behöver till bebben
  • Typ hundra kläder
  • Bilbarnstol
  • Spjälsängsskydd
  • Påslakan 2 st med örngått till
  • Lakan
  • Filtar
  • Handukar
  • Nappar
  • Mjuka och hårda haklappar
  • Badbalja och ett ställ till
  • Skötbädd
  • Skedar
  • Nappflaska
  • Nässug
  • Nagelsax
  • En nack grej
  • Solskydd i bilen
  • Bärsele
Och massor mer men kommer inte i håg allt :)
kmmer bilder sen

vecka 24

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

 

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

 

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

 

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

 

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

 

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.


Kläder

Allt det här kan man köpa på ellos för under ca 1000 kronor

Trollet :)

Nu står det mellan Charlie och Oliver vi tycker om båda så vi får väl vänta och se hur han ser ut om han passar som en Charlie eller om han ser ut som en Oliver :)

Ångest

åå jag vill typ inte till ullared längre för att jag skulle ha massa mys med min kära pojkvän i helgen men kommer ju hem på lördag kväll så då får vi väll mysa då för p söndag ska jag vara med kära olivia och kolla på alla lejonkungen filmerna enligt henne men pue får väll vara med då:)

Har också märkt att trollet i magen har lite rutiner nu, Han brukar sparka lite gran på morgonen vid 7-9 och sen så brukar jag inte känna sparkar fören vid 12 och då sparkar han lite till och från hela tiden till fyra och sen börjar han igen vid sjutiden och sparkar tills vi går och lägger oss :) så jag har nog fått ett litet livligt troll tror jag eller vad säger ni? :)
¨
Pusshej leverpastej:)
// mamma sabina<3

Stämmer på mig iallafall:)


kommentarer

Fick en skit elak kommentar om missfall den stod på inlägget namn dä jag ville ha hjälp med namn och d skriver fitt personen du lär ju få missfall..
Fy FAN vad irriterad jag blev har fan lust att strypa personen som skrev det där och det är det att jag tror jag vet vem som skrev det,
Fan är de för männskor här i världen man börjar ju undra om du inte har nå snällt att säga så behöver du inte gå in på den här bloggen va bara det jag ville säga.
Pusshej leverpastej:)

RSS 2.0