klumpigabina -

Hicka

Hihi barnet i magen har värdens hicka så hela magen guppar känns jatte konstigt :) stackars liten

Bebis

så här kan en bebis se ut vecka 23<3
En bebis i vecka23 :)

Vecka 23

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

 

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

 

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.


Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

 

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

 

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.


bläää...

ÅÅ jag är så jävla mensig just nu vill seriöst döda nån... bråkar med allt och alla och gråter för ingenting fan vad jobbigt det kan vara att vara gravid men men lite får väll personerna i min omgivning ta jag har ju fan en liten växande bebis i mig:)

Ullared

På lovet så ska jag och mamma och amanda och henke och några till åka till ullared:)
Så at jag kan handla massa bebis grejor och jag hoppas att jag hittar en bilstol där för johanna gjorde det och den var jätte fin och billig så det blir jätte bra,
Det tråkiga är att pue inte ska med men han ska väll jobba, men men det är ju bra det också men ja kommer sakna honom:(
Det var nog allt jag hade att skriva i dag pöss och hej

Onsdag

I går kom sandra till rimbo för att plugga med mig på bibblan men det gick ju lite sådär, vi kollade mest i baby böcker istället och sen så gick vi till konsum och köpte chips och dricka:)
Det va så kalt ute så vi gick in i badhuset och satt och åt upp allt där och när vi var klara gick vi en långpromenad till stallet och hälsade på alla hästar och som tur var mormor där och skjutsade oss till station så sandra kunde ta kvart över fyra bussen:)

vecka 22

Fostret har utvecklat sin egen dygnsrytm, med aktiva perioder och sömnfaser. Många känner att fostret är mest aktivt när mor vilar sig. Var noga med tandhygienen, man har en tendens att få lite tandköttsinflammation och detta kan ge grogrund för hål i tänderna. Ta kontakt med din tandläkare om du har besvär.

Har du foglossningsbesvär? Här kan du läsa mer om forlossning.
Kanske har du redan nu råmjölk i brösten? Brösten fortsätter växa och området runt bröstvårtan - areola - blir större.

Har du kontakt med andra som är gravida eller har små barn? I Mammasidans forum träffar du fler gravida kvinnor och småbarnsföräldrar.


Fostrets längd: 27,5 cm. Hel längd, hjässa till fot
Fostrets vikt: 550 g.


In ut sprut slut

Nu har ja och bebben varit och vaccinerat oss ;]

Kärlek

Jag älskar den här personen så sjukt mycket det går inte med ord att förklara min kärlek till honom, trodde inte det fanns sån här kärlek, är så jävla lycklig<3

Namn

Kan ni komma med massa förslag på kill namn jag sitter lixom fast, om jag tycker om ett namn så gör oftast inte pue det och tvärt om dom ända namnen som är aktuella nu är Charlie , Jacob , Alvin , James och kanske Oliver.
Skriv gärna vad ni tycker är fint:)
puss hej leverpastej// Mamma sabina

Plugga

Plugga plugga hela onsdagen...
Sitter nere på rimbos bibliotek och skriver på en uppsats om barn lekar typ,
man ska planera en lek när man var ute på pratiken och skriva ner vad som händer under leken och efter och lite skit så nu sitter jah här med mina kära anteckningar och känner mig lite duktig:)
Har vart på mvc för att kolla så allt var bra för ja hade lite ont i stockholm i går och när jag om hem läste jag på gogle m missfall  21 veckan så blev lite nojjig men allt var bra som tur är :)

Tofflor o Sockor

Det bästa som finns när man är gravid är sockor och tofflor för dom är så mysiga och är jätte sköna för svullna fötter så så fort jag kommer hem från skolan blir det mjukis byxor och tofflor eller sockor det är så himla skönt,
Sen finns det en fot inpackning för fötter som gör att fötterna blir jätte lena.

man gör så här:


Ta två påsar och häll i lite flytande tvål och olja (olivolja eler babyolja).
Blanda ihop och sätt en påse på vardera fot massera in blandningen ordentligt.
Ta en socka på foten så påsen sitter på plats.
Sätt dig och vila i 20-30 min.
Torka sedan av ordentligt med hushålspapper:).

Stan

I dag har jag vart i stockholm med klassen till en synsgog typ och alla tjejer fick sätta på sig rockar och luva villket jag tyckte var lite dåligt eftersom killarna inte beehövde göra nått men men. sen så gick vi och åt på donken och när vi gjort det så åkte vi vilse i stockholm jag och sandra med tunnelbanan så vi kom för sent till den andra grejen där killarna skulle ha hatt så då försökte vi att hitta hem iallafall eller ja till en norrtälje buss och den hittade vi efter ett tag så nu ligger jag här hemma och dör av hur stressgt det var, fast vi hade ju iallafall kul och skämde ut oss lite grann på vägen dit men man ska ju bjuda på sig själv och jag bryr mig inte riktigt vad folk tycker så för mig spelar det ingen roll alls kul var det iallafall:) puss och hej leverpastej:)


Vecka 21

Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar. 

”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver... 

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

Sjukan

I tisdags så åkte jag som vanligt till praktiken runt 8 och när jag kommer in så är linda där som jah inte träffat på några veckor så jah följer med henne in för att börja jobba men då känner jah att jag mår jätte dåligt och allt blir grått så jah sätter mig på en stol och dricker lite vatten och då kändes det bättre men se när jag stått ett litet tag så känner jag samma sak igen fast värre så jah går mot stolen men ser inte riktigt vart jag går för allt blir bara suddigare och mörkare så jag ramlar rakt ner på magen, försöker resa mig igen och ramlar in i en byrå typ och svimmar, linda och elin kommer springande och blir jätte rädda så linda försöker ringa mvc men ingen svarar så mamma kommer och hämtar mig för jag kan knappt gå och skjutsar mig till pappa och säger att jah ska ringa sjukvårds jouren och medans jah gör det åker mamma till jobbet, tanten som jag pratade med sa att jah skulle ringa ambulans men ringer mamma i stället så hon kunde skjutsa mig till danderyd ifall det hae hänt nått med barnet, medans jah väntar på mamma ringer ja pue och berättar vad som har hänt han säger att han ska skjutsa in mig i stället men jag sa att det inte var nån ide för mamma skulle ändå vara här nu.
På danderyd sjukhus så får vi ligga på en bår och vänta och medans vi ligger är börjar mamma skratta och kan nappt andas för att tanten brevid säger massa saker när hon blir undersökt och vi hör ju allt eftersom det bara är ett drapperi imellan oss, hon sa att hon tycker om att bli undersökt och att det nog är för att hon har undersökt så många själv ,och tänk då på att vi är på gyn akuten så det är ju bara och gissa vart hon tycker om att bli undersökt nånstans haha.
och sen så säger hon att hon tycker att det är konstigt att det droppar kiss fast hon är klar på toa när dom säger att man är som ny där nere när man inte har fött barn på 40 år haha.
Och medans mamma sitter där och försöker att inte skratta kommer det en doktor till mig och vi såg ju lagom seriösa ut på en akut när vi sitter/lgger och as garvar haha.
Får iallafall göra urinprov och ta puls och sedan kollade dom bebisen med ul igen för att se så allt var bra och det var det:)
dom sa bara att min kropp var klen och hade svårt att bära dom extra 10 kilona så nu är jah sjukskiven på halvtid i tre veckor...

Mamma?

Jag har tänkt på en sak,varför säger man nybliven mamma till dom som har fött barnet och inte till dom som precis blivigt gravida för jag tycker redan då att man är en mamma för det är ju mitt ansvar att se till så det inte händer nått med fostret och det är ju mitt ansvar att fostret får mat och massa kärlek det är ju ändå ett barn i min mage och jag är väll lika mycket mamma nu som sen när den har kommit ut eller? min bebis har ju redan en mamma så ja tycker att man ska tänka på sig själv som en mamma redan nu:)<3

Måndag

I dag så är det en skön dag för jag börjar inte fören tre:) men jag ska ner till mödravårdsmottagningen för at göra lite undersökningar eftersom jag är i vecka 20 nu,
Fick reda på att jag fick ett litet kusin barn marknadsnatten en liten pojke jätte mysigt så nu handlar jag kläder för fullt och till mig själv också:)

UL

I går var jag och pue på danderyd sjukhus för att kolla om våran lilla bebis mådde som den skulle och när vi satt och väntade så höll pue på att dö jag tror aldrig jag sätt honom så här nervös han svettades ju fan som en gris,
När vi såg vår bebis sparka och dona så såg jag hur det kom en tår från pues öga det var jätte gulligt.
Dom sa att det var en jätte friskt liten pojke som förmodligen kommer likna mamma:D
Vi köpte tre bilder och då ser man hur han suger på sin lilla  tumme
så nu är det väll dax att komma på massa kill namn:)


RSS 2.0